Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ART

IZLOŽBA
MSU Zagreb, 9.2. - 10.3.2019.
Zoltan Novak – Svijet bez mjere
 
Zoltan Novak

 

 

 

Izložba Zoltana Novaka 'Svijet bez mjere' otvara se u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u subotu, 9. veljače u 19 sati, a trajat će do 10.3.2019.

 

Zoltan Novak slikar srednje generacije, redoviti profesor i voditelj jedne od slikarskih klasa na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu već je godinama jedan od najistaknutijnih hrvatskih suvremenih slikara.

...
 
Slikarstvo mu je izrazito suvremeno, moglo bi visoko kotirati bilo gdje u svijetu, između ostaloga i zbog toga što se bavi suvremenim čovjekom u suvremenom svijetu. Progovara o neuralgičnim točkama naših i globalnih  pojedinačno i društvenih egzistencija. Odavno je poznat po svojem šetaču, znaku sa semafora, koji se pojavljuje na mnogobrojnim slikama, znaku koji je semiološki gledano, metafora autora kao svojevrsna flanerura. Jedan od ključnih figura koja utjelovljuju nove oblike javnog iskustva, moderniteta jest flaneur ili tankoćutni protuha, muškarac koji se kreče u masi. Po riječima kolege i profesora dr.sc Enesa Quiena, na izložbi će se pokazati novih trideset slika među kojima su: "Susjedi", "Nepomirljivi", "Zločinačka organizacija", "Vjesti", "Diavolo in me", "Čopor", "Poluljubavnici".

 

Izložba koja se ne propušta.

...

Kustosica izložbe: Snježana Pintarić.

 

Program otvorenja

18.30 sati - razgovor s umjetnikom 
sudjeluju: Snježana Pintarić, Marija Selak, Zoltan Novak (Prostor za povremene izložbe, 1. kat)
19 sati - otvorenje izložbe (Prostor za povremene izložbe, 2. kat)
19.45 sati - nastup Oridano Gypsy Jazz Banda

 

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Zoltan Novak rođen je 1963. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1989. godine. Od tada do danas priredio je niz izložbi i sudjelovao na mnogim likovnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu. Od 2004. profesor je slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Djela mu se nalaze u mnogim privatnim i javnim zbirkama: Moderna galerija u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej grada Vukovara, Gradski muzej Virovitica i Zbirka Faggian u Puli. Živi i radi u Zagrebu, www.zoltan-novak.from.hr

Program otvorenja izložbe u subotu, 9. veljače 2019. započet će razgovorom s umjetnikom Zoltanom Novakom u 18.30 satiu Prostoru za povremene izložbe MSU-a (1. kat). S umjetnikom će razgovarati Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a i kustosica izložbe te Marija Selak, docentica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Marija Selak rođena je 1982. godine. Studirala je Filozofiju i Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao docentica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osim znanstvenog rada, također je aktivna i u javnoj sferi. Objavljuje mjesečnu kolumnu u Liječničkim novinama, sudjeluje u HRT-ovoj emisiji Peti dan gdje komentira aktualna društvena, kulturna i politička zbivanja, a povremeno piše osvrte i u drugim medijima.

Nakon razgovora s umjetnikom, izložbu otvaramo u 19 sati u Prostoru za povremene izložbe MSU-a (2. kat). Na otvorenju će, osim kustosice izložbe Snježane Pintarić i umjetnika Zoltana Novaka, govoriti i Vanja Babić, autor tekstova u katalogu izložbe.

Vanja Babić rođen je 1965. u Zagrebu. Diplomirao je Povijest umjetnosti i Povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1991. radi kao likovni kritičar i kustos. Od 1995. je voditelj Galerije Matice hrvatske, a od 2009. i kustos Galerije Kranjčar. Kao galerijski voditelj organizirao je više od dvije stotine samostalnih ili skupnih izložbi, a kao kustos autorski je osmislio i stručnim predgovorom popratio više od stotinu samostalnih ili skupnih izložbi. Redovito objavljuje kritike i prikaze izložbi u raznim časopisima, surađuje s HRT-om kao stručni suradnik i sudjeluje u radu različitih ocjenjivačkih sudova.

Nakon svečanog otvorenja, pozivamo vas da nam se pridružite u glazbenom programu - nastupu Oridano Gypsy Jazz Banda s početkom u 19.45 sati.

 

 

 

 

Davor Gorupić - Ris

 

 

 Foto: DPCM/kulturauzagrebu.hr

 

 Autor: Davor Gorupić - Ris

Izvori: DPCM/MSU

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Davor Gorupić - Ris

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 298 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com