Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATI U SVIJETU

ŠVICARSKA
"Daleko mi je biser Jadrana"
27. Večer prijateljstva klape Chorus Croaticus

Švicarska

 

 

Pod znakovitim naslovom Daleko mi je biser Jadrana, klapa Chorus Croaticus u subotu 26. siječnja 2019. u gradskoj dvorani u Urtenen-Schönbühl kraj Berna pred uzvanicima i prijateljima, Švicarcima i Hrvatima, obilježila je 27. Večer prijateljstva i 32. godišnjicu djelovanja.

 

Uz klapsku pjesmu i višesatno muziciranje klapa je ponudila i raznovrsne kulinarske poslastice.

...

Posebna značajka poznate nam bernske klape je zajedničko muziciranje s prijateljima Švicarcima. Kao i predhodnih godina gosti su im bili Jodlerfründe Aaretal iz Oltena s kojima uspješno surađuju i nastupaju. Na oduševljenje nazočnih gostiju, zajedno su izveli jedno jodlanje i Biseru jadranskog mora. Kao i obično, s njima je i publika zapjevala.

Klapu je na klaviru pratio maestro Valentino Kobau koji se pobrinuo i za plesni dio večeri. Tako su se redale poznate klapske i ine uspješnice; Daleko mi je biser Jadrana, Konoba, Zbogom oče, majko, Znaš neviro, Da te mogu pismom zvati, Ružo moja crvena, Ne diraj moju ljubav, Probudi me jutrom, Sjećanje na Vela Luku, Maslina je neobrana, Croacijo iz duše te ljubim…

Maestro Valentino je predstavio i otpjevao svoju novu pjesmu koju je posvetio klapi Chorus Croaticus, te zajedno s klapom i publikom zanosno otpjevao poznatu «Ribari».

Duo Viorel (vokal) i Aron (gitara) mladenački upečatljivo izveli su nekoliko pjesama engleskog govornog pudručja. Izvedbom Škorine «Domovina» izazvali su pravo oduševljenje u publici.

 

Švicarska

 

Ova večer klape Chrous Coraticusa bila je posebna i zbog toga što je s nekoliko pjesama nastupila poznata i proslavljena sopranistica Nikolina Pinko Behrends. Publiku je oduševila izvedbom pjesama Domovini i ljubavi od Zajca, Daleko mi biser mora, To je tvoja zemlja i Noćas ću dragi tebi šaptat nježne riječi.

Uz mnoge prijatelje i uzvanike, Večeri prijateljstva klape Chrous Croaticus nazočila je i Veleposlanica RH u Švicarskoj, dr. Andrea Bekić sa suprugom. U svom pozdravnom govoru Veleposlanica je posebno istakla promidžbene zasluge klape Chorus Croaticus i dugogodišnje promicanje hrvatske glazbe u Švicarskoj, kao i uspješnu suradnju sa švicarskim formacijama.

I ova, dvadeset i sedma večer Chorus Croaticusa oduševila je, kao i svaki put posjetitelje svojim programom koji su mnogi nazvali najljepšim do sada. U okviru Večeri prijateljstva, dugogodišnji član klape, Iko Bekić izložio je svoje najnovije pastele i minijaturne skulpture od pečene gline.

 

Hrvati u svijetu

 

 

 Foto: Luca Steinmann

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: moja-domovina.net

 

 

 

Švicarska

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 318 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com