Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

 "Kad svladaš domaćeg borca jednoglasnom sudačkom odlukom, to znači da si dominirao"
Tajlandski boks: Premijerna pobjeda pulskog borca Tea Mikelića
 
MMA
 

PRESS:  Sport

 

 

TAJLANDSKI BOKS

 

 

 

Pulski borac Teo Mikelić na najbolji se način vratio borbama nakon jednogodišnje pauze, pobjedom izborenom u Brnu na borilačkoj priredbi UNDC Last Man Standing. U Pattinaggiju 22. veljače 2020. godine, na "Gladijator Fightu Nightu 4", Mikelić je sjajno plasiranim high-kickom svladao Talijana Raffaelea Minichina, a onda je ring odlučio zamijeniti kavezom u kojem se, umjesto u K1, oprobao u tajlandskom boksu s tanjim, MMA rukavicama.

 

Promijenio je i kategoriju, pa se umjesto u "svojoj" do 70 kg, borio u onoj do 75 kg, a jedino što 28-godišnji Puljanin nije promijenio, to je navika pobjeđivanja. Osjetio je to na svojoj koži Andreas Čehovsky, sedam godina mlađi Čeh koji je izdržao tri runde po tri minute, ali nije mogao ugroziti sigurnu Mikelićevu pobjedu, piše glasistre.hr.

...

- Kad svladaš domaćeg borca jednoglasnom sudačkom odlukom, to znači da si dominirao, prvi je bio komentar Tea Mikelića nakon što mu je sudac u kavezu podigao ruku. - Malo sam se tražio u prvoj rundi. Osjetila se činjenica da se godinu dana nisam borio, jer bez obzira što sam odradio vrhunske treninge i bio maksimalno spreman, sve to je ostalo iza mene u onom momentu kad sam ušao u oktagon. Bio sam svjestan da ako tada ne budem briljirao, past će u vodu sve ono što smo odradili te mi je trebalo malo vremena da se snađem i pronađem distancu koja mi odgovara. Nije to najbolje izgledalo na početku, čak me i protivnik pogodio jednim krošeom nakon kojeg sam vidio duplo te sam ga morao natjerati da me pogodi još jednom, kako bi mi se ispravila slika.

Priznao je Mikelić da nije bio zadovoljan načinom kako je odradio tu prvu rundu, ali zato na nastavak borbe nema previše pritužbi.

- Dodao sam potom gas te u drugoj i trećoj rundi jako stisnuo protivnika, koji na to nije mogao odgovoriti. Stvarno sam dao sve od sebe i nakon svakog prekida nastavio bih ići prema naprijed te kad sam vidio da on samo gleda kako će preživjeti i dočekati kraj runde, to mi je dalo dodatno samopouzdanje. Završio je Čehovsky i na podu u drugoj rundi, ali malo su mu tom prilikom "domaćinski" progledali kroz prste, pa nije bilo brojanja, istaknuo je Mikelić, priznavši da ga nakon borbe boli sve živo. - To je normalno u ovom sportu, ali najbitnije je da ništa nije puklo i da nisam zadobio nikakvu ozbiljniju ozljedu. S fizičke strane nije bilo nikakvih problema i da je trebalo, mogao sam odmah odraditi još tri runde na istom nivou, a što se tiče ukupnog utiska, smatram da sam se pokazao u dobrom svjetlu. Bio sam maksimalno fokusiran, a veseli činjenica da sam stigao do uvjerljive pobjede premda nisam pokazao sve što znam. Mogu ja biti 50 posto bolji od ovoga, siguran sam u to i spreman sam to i pokazati. Ovo je tek početak, jer zadržim li ovakav pristup prema meču, pobjede će se nastaviti nizati.

Mikeliću je ovo bila prva borba koju je odradio kao član novoformiranog pulskog kluba Punch it Gym Croatia, a uz njega su tijekom borbe bili treneri Denis Vojniković i David Vasić.

- Svi teški treninzi koji su ostali iza nas, došli su na naplatu. David je ujutro bio zadužen za fizičku snagu i pripremu, ja sam navečer radio na udaračkim tehnikama, a odradili smo potom u zagrebačkom Americam Top Teamu završne sparinge. S Teom sam od njegove 13-14 godine i nikad se za niti jednu borbu nismo ovako spremili niti bili ovako fokusirani, a usto je on sazrio kao borac. U godinama je kad zna što želi i što hoće te je dosad bio dobra svjetska B klasa, a sad smo sve to podigli na još jedan viši nivo i to se vidjelo u ovoj borbi, naglasio je Denis Vojniković, glavni trener u Punch it Gym Croatia. - Teo se nije borio godinu dana i stoga nam je prva runda poslužila da malo "ispipamo" protivnika, a onda je krenuo prema naprijed. Tražili smo od njega da stalno pritišće te pritom daje i prima udarce, jer Čehovsky je ipak puno mlađi borac i u takvoj će situaciji "izgorjeti". To se i dogodilo, pritiskom smo ga "ubili" te je nakon druge runde bio polumrtav i trebalo je samo nastaviti tako. Čekali smo jedan jak udarac u trećoj rundi koji bi završio borbu, ali Čeh je uspio nekako preživjeti. Teo nije uspio plasirati udarac koji bi mu donio nokaut, ali pobjeda nije došla u pitanje.

Vojniković priznaje i da su malo promijenili pristup treninzima, a sve s ciljem da se Mikelić od borca koji skuplja poene, pretvori u onog spremnog da jednim udarcem zaključi borbu.

- Gledatelji žele vidjeti borce koji se tuku, ne one koji skupljaju poene, a usto su ovdje manje rukavice te jedan udarac koji dobro sjedne na bradu, dovoljan je da zaključi priču. Ljudi su nam poslije borbe dolazili i čestitali te su svi bili zadovoljni onim što su vidjeli, dok ja osobno smatram da je Teo odradio solidan meč. Može on još puno bolje, ali i ovo je bilo više nego dovoljno da se predstavi u dobrom svjetlu, svjestan je Vojniković, koji se osvrnuo i na Oktagon MMA, organizatora ovog eventa. - Mislim da je riječ o najjačoj organizaciji u ovom dijelu svijeta, iza poljskog KSW-a, koja je uložila velike novce u to što radi i rezultati se vide. Imao sam prilike osobno se uvjeriti kako to funkcionira kod mnogih organizacija i nakon ovog Brna mogu reći da se radi o vrlo visokoj klasi. Sve je bilo posloženo od najsitnijih detalja, na sve se mislilo i sve ti je bilo omogućeno, na tebi je samo da dođeš i boriš se.

 

 
 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

PRESS - UCM

Foto: Izvor

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: glasistre.hr

 

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 345 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com