Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

Hrvatska osigurala četvrtfinale!
OI Tokyo 2020: Moćne Barakude svladale Srbiju!
 
Vaterpolo - Barakude
 

PRESS:  Sport

 

 

OLIMPIJSKE IGRE: Tokyo 2020

 

 

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Srbiju sa 14-12 (5-3, 1-1, 4-4, 4-4) u utakmici 4. kola u skupini B te osigurali plasman u četvrtrfinale olimpijskog turnira u Tokiju.

 

U ponedjeljak će protiv Španjolske igrati za utakmicu prvo mjesto u grupi.

...

 

Izabranici Ivice Tucka olimpijski turnir otvorili su uvjerljivom pobjedom nad Kazahstanom (23:7), uslijedio je neočekivani poraz od Australije (8:11), a potom pobjeda protiv Crne Gore (13:8).


Dvoboj protiv Srbije u četvrtom kolu skupine B OI-ja u Tokiju repriza je finala s Olimpijskih igara iz Rio de Janeira 2016. Barakude su tada osvojile srebro izgubivši finalni dvoboj 7:11. Hrvatska i Srbija susreli su se i na Igrama u Pekingu 2008., a dvoboj 2. kola pripao je Barakudama 11:8.

 

Zadnji put ove dvije reprezentacije susrele su se u lipnju 2019. u finalu Svjetske lige u Beogradu u kojemu je Srbija slavila 12:11.


Baš kao i Hrvatska, i Srbija je u Tokiju u tri kola upisala dvije pobjede i poraz. Pobjednik ovog susreta osigurat će nastup u četvrtfinalu, dok poraz ne znači nužno nemogućnost prolaska među osam najboljih reprezentacija.

U ranije odigranim susretima 4. kola skupine B vaterpolisti Crne Gore svladali su Kazahstan 19:12, a Španjolska je bila bolja od Australije 16:5.

 

TIJEK SUSRETA

 

Prva četvrtina

Sjajan početak Barakuda, Joković nakon samo 25 sekundi dovodi Hrvatsku u vodstvo. Hrvatska se potom obranila s igračem manje, a u novom napadu Barakuda ponovno zabija Joković! Sjajna obrana Hrvatske, a Bušlje zabija za 3:0! Smanjuje Srbija preko Jakšića , a potom Luka Lončar donosi 4:1! Potpuna dominacija Hrvatske u dosadašnjem tijeku susreta. Obrana Bijača, novi napad Hrvatske s igračem više, no sada bez pogotka. Barakude se uspješno brane, a potom novi pogodak! Paulo Obradović donosi Hrvatskoj četiri pogotka prednosti u prvoj dionici igre. Pijetlović smanjuje zaostatak Srbije, a onda Hrvatska ne koristi igrača više. Propust Srbije Barakude nisu iskoristile, a onda jako važna obrana Bijača u zadnjoj minuti prve četvrtine! Uslijedio je zicer Lončara, ali nažalost umjesto postignutog gola za 6:2, Hrvatska u zadnjim sekundama prve dionice prima gol.

 

Druga četvrtina

Filipović odmah na početku zabija svoj drugi gol za Srbiju. Bijač upisuje četvrtu obranu, ali umjesto hrvatskog gola lopta za Srbiju. Isključen je Bukić, a Srbija peti put ima igrača više i može stići do izjednačenja. Hrvatska se uspješno brani, a umjesto gola uslijedilo je isključenje Jokovića. Čisti šut imao je Jakšić, ali sjajni hrvatski vratar Bijač brani. Opet igrač više za Srbiju, sedmi put, Pijetlović puca, Bijač odličan. Konačno pogodak Hrvatske u drugoj četvrtini! Obradović svojim drugim pogotkom vraća Barakude na +2.  Osmi igrač više za Srbiju, ali sjajno iskače Joković, 40 sekundi  je do kraja druge dionice. Igrač više za Hrvatsku, pokušaj Luke Bukića, no ostaje 6:4.

 

Treća četvrtina

Srbija deveti put ima igrača više, ali ne koristi prednost, realizacija 2/9, sada napad Hrvatske i zabija Ante Vukičević za povratak Barakuda na +3! Opet igrač više za Srbiju, Jakšić zabija, 7:5 vodi Hrvatska. Slijedi nekoliko neuspješnih napada s obje strane. Mandićevu bombu Bijač brani, ali onda Jakšić ipak pogađa, samo gol prednosti za Hrvatsku. Sada isključenje za Srbiju, a Joković to odmah rješava i vraća na +2. Na drugoj strani Mandić pogađa za Srbiju. Hrvatski napad, Garcia iz kuta, ali Pijetlović brani. Isključenje Vukičevića za kojega je gotov nastup na ovoj utakmici. Mitrović zabija za prvo izjednačenje Srbije. Čak 15 isključenja imala je Hrvatska skoro 11 minuta do kraja. Paulo Obradović zabija gol i vraća Hrvatskoj vodstvo! Opet novo isključenje, brani Bijač, odbija se Prlainoviću, ostaje vodstvo Hrvatske, a onda Luka Bukić postiže pogodak! Njegov prvi današnji pogodak, dva gola iz igre šest na šest! Trideset sekundi do kraja nije prošao naš pokušaj šuta, zadnji napad ima Srbija, ali onda Pijetlović radi prekršaj. Hrvatska je krenula u napad, dobila igrača više u zadnjoj sekundi, nedovoljno za postizanje gola. Realizacija igrača više - Srbija 5/16, Hrvatska 3/8. Odličan na golu Barakuda je Bijač s 11 obrana.

 

Četvrta četvrtina

Hrvatska osvaja loptu i ima prvi napad, Ivica Tucak poziva time-out. Bukić zabija i donosi Barakudama +3 na otvaranju zadnje dionice! Promašaj Srbije i sada velika prilika za odlazak na +4! Jokovićev udarac brani Pijetlović, novi napad za Barakude. Jakšić isključen, Obradović zabija svoj četvrti gol za velikih 12:8! Srbija opet s igračem više zabija za smanjenje zaostataka. Sada isključenje Srbiji, otvoren prostor, lijepa dijagonala Jokovića za odličnog Bukića koji zabija za 13:9! Neuspješan napad Srbije, a Joković odvodi Hrvatsku na +5! Izbornik Srbije Savić traži time-out. Prlainović precizan u napadu Srbije, Barakude potom nakon tri uspješne realizacije igrača više nisu uspjeli zabiti. Hrvatska zaustavlja akciju Srbije i kreće po novi pogodak, dobar pokušaj Jokovića, ali Srbija se obranila. Deveta realizacija igrača više za Srbiju koja smanjuje zaostatak na -2. Tucak traži time-out 1:09 minuta prije kraja utakmice.

KRAJ UTAKMICE! HRVATSKA JE POBIJEDILA 14:12 I IZBORILA ČETVRTFINALE OLIMPIJSKIH IGARA!

 

 
 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

PRESS - UCM

Foto: Večernji list/Pixsell

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: DPCM/Hina/HRT

 

 

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 368 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com