Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

Priznanja za čast i izvrsnost
Hrvatskim vojnicima u Poljskoj uručena priznanja
HRVCON
 
 

PRESS

 

 

Na svečanom postrojavanju u vojarni „Bemowo Piskie“ u Republici Poljskoj 18. travnja 2019. pripadnicima 3. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence - eFPBG-USA) uručena su priznanja za doprinos i rad u međunarodnom okruženju NATO Borbene grupe Poljska (BGPOL).

 

Najzaslužnijim američkim, britanskim, hrvatskim i rumunjskim pripadnicima BGPOL priznanja je uručio zapovjednik Borbene grupe američki pukovnik Donny W. Hebel. Tom prigodom pukovnik Hebel zahvalio je svima na zalaganju i uloženom trudu tijekom provedbi svih zadaća. 

...

Bojnica Mirna Bajčetić Šijanski, satnik Željko Trček, satnik Perica Vuković, narednik Pavo Andrić, skupnik Vladimir Čagalj, vojnikinja Nikolina Filjević i vojnik Mislav Kovačević nagrađeni su pripadnici 3. hrvatskog kontingenta.

Priznanja i tzv. coini dodijeljeni su im za čast i izvrsnost, a simboliziraju Borbenu grupu Poljska u potpori NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj.

- sadrža se nastavlja -

HRVCON

Bilo je to posljednje postrojavanje Borbene grupe Poljska na kojem su sudjelovali pripadnici 3. HRVCON-a eFPBG-USA i 278. Armored Cavalry Regiment (ACR) Nacionalne garde Tennessee Sjedinjenih Američkih Država. Krajem mjeseca travnja promijenit će se hrvatska sastavnica BGPOL, dužnosti će preuzeti 4. hrvatski kontingent, a tijekom svibnja planirana je smjena i glavnine američkih snaga.

Pripadnici OSRH u okviru NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti, u sastavu Borbene grupe Poljska, pod zapovijedanjem Sjedinjenih Američkih Država na sjeveroistoku Poljske sudjeluju u mirnodopskim aktivnostima koje su definirane kao NATO aktivnosti za postizanje i održavanje spremnosti te potpora jačanju sigurnosti Saveza. Aktivnosti su usmjerene prvenstveno na zajednička uvježbavanja kako bi se povećala interoperabilnosti među saveznicama.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: 3. HRVCON eFPBG-USA; US Army Sgt Sarah Kirby

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 157 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com