Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

TOMS već 18 godina u sklopu humanitarne akcije "Moje svjetlo za moj Vukovar" pomaže socijalno ugroženim vukovarskim obiteljima

 
TOMS
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava primio je u utorak predstavnike Udruge tjelesnih invalida TOMS iz Trogira, koji već 18 godina u sklopu humanitarne akcije "Moje svjetlo za moj Vukovar" pomažu socijalno ugroženim vukovarskim obiteljima, te im je zahvalio na dosadašnjoj pomoći.

 

"Ova 18 godina duga praksa svjedoči o velikoj ustrajnosti i širini srca jer, zahvaljujući dobrim ljudima, dvije obitelji s područja grada Vukovara budu potpomognute u financijskom smislu, a ovakva suradnja urodila je i dugogodišnjim kvalitetnim partnerstvom i prijateljstvom. Svjedočimo o širini srca i ljudskoj dobrobiti, a vjerujem kako je u pozadini i Domovinski rat koji je pretočen kroz ovaj humanitarni karakter", rekao je Penava.

...

Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira s prijateljskim udrugama iz Sinja i Metkovića, u sklopu projekta "Moje svjetlo za moj Vukovar", u vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukokovara 1991. po školama prodaje svijeće te tako prikupljeni novac donira vukovarskim obiteljima koje su u potrebi.

Ove su godine odlučili financijski pomoći dvjema vukovarskim obiteljima.

U Gradskoj vijećnici tim je povodom potpisan i ugovor o donaciji s jednom od dviju obitelji kojima će idućih 12 mjeseci na račun biti uplaćeno po tisuću kuna na mjesec, a kupljene su im i higijenske potrepštine. Riječ je o obitelji Mateje Burger samohrane majke četvero djece, još jedne žene koja je htjela ostati anonimna.

"Živim sama s četvero djece i ova donacija mi puno znači. Pomoći će mi s obzirom na to da sam nezaposlena i na rodiljnome, a od dječjeg doplatka se ne može preživjeti", rekla je Matea Burger.

Predsjednik Udruge TOMS Ivica Bašić, uz kojega je bio i predsjednik sinjske Udruge osoba s invaliditetom Vojislav Barač, rekao je kako je, nažalost, potreba uvijek više nego što se može pomoći, ali udruge uključene u akciju "Moje svjetlo za moj Vukovar" neće odustati od nakane da pomažu onima kojima je pomoć potrebna.

"Od ove akcije nećemo odustati dok god smo na čelu udruga. Pomagat ćemo koliko god možemo. Iako je u početku u akciju bilo uključeno puno više udruga, ostalo nas je malo, ali ne odustajemo", poručio je Ivica Bašić.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 248 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com