Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Suradnja SIPA-e i EUFOR-a
U BiH uhićen odbjegli terorist; Ruski državljanin deportiran zbog veza s ISIL-om
 

SIPA

 

Novosti iz svijeta

 

Bosanskohercegovačka policija uhitila je muškarca osumnjičenog za povezanost s islamističkom terorističkom organizacijom Islamskom državom (IS) koji se duže skrivao nakon što je bio pravomoćno osuđen za terorizam.

 

Kako su priopćili iz državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA), muškarac je uhićen na području Maglaja. Ovaj muškarac uhićen je u okviru operativne akcije "Damask" 2014. zbog sudjelovanja u ratu u Siriji na strani terorističke organizacije tzv. Islamske države.

...

Nakon provedenog pravosudnog postupka pravomoćno je osuđen, a budući da je bio nedostupan pravosudnim tijelima, sud BiH je raspisao međunarodnu tjeralicu. Iz SIPA-e pojašnjavaju da je bjegunac od pravde uhićen u suradnji s MUP-om Zeničko-dobojske županije te pripadnicima europskih mirovnih snaga (EUFOR).

Osuđeni terorist u popodnevnim satima prepraćen je u zatvor u Zenici na izdržavanje kazne. Mediji su ranije navodili kako se radi o Ademu Karamuji koji je proljetos pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora.


Deportiran ruski državljanin

Ruski državljanin koji je sinoć ušao u BiH, deportiran je jutros zbog opasnosti da bi mogao izvesti teroristički napad te zbog mogućih veza s tzv. Islamskom državom. Muškarac, za kojeg je procijenjeno da je prijetnja sigurnosti zemlje, doputovao je u Sarajevo zrakoplovom iz Istanbula.

 

 

Foto:  Twitter

Priredila: Lorena Šafarić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 255 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com