Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Naoružani napadači bacili na zatvor eksploziv i rakete

 
zatvor, Nigerija
 

 

Novosti iz svijeta

 

 

Više od 1800 zatvorenika je u bijegu u jugoistočnoj Nigeriji nakon što su naoružani napadači bacili na zatvor eksploziv i rakete, objavile su vlasti u utorak.

 

Nigerijska policija rekla je da vjeruje da je zabranjena separatistička skupina, Autohtoni narod Biafre (IPOB) odgovorna za napad na zatvor u gradu Owerri, ali glasnogovornik te skupine demantirao je Reutersu umiješanost u napad. 

...

"Zatvor Owerri napali su nepoznati naoružani napadači i prisilno oslobodili ukupno 1844 zatvorenika", rekao je glasnogovornik nigerijske Kaznene uprave. 

"Preliminarne istrage otkrile su da su napadači (..) članovi zabranjenog IPOB-a", rekao je Frank Mba, glasnogovornik nigerijske policije. 

Separatistički pokret na jugoistoku Nigerije jedan je od nekoliko ozbiljnih sigurnosnih izazova s kojima se suočava predsjednik Muhammadu Buhari, uključujući desetljeće dugu islamističku pobunu na sjeveroistoku, otmice učenika na sjeverozapadu i piratstvo u Gvinejskom zaljevu.

IPOB traži neovisnost regije Biafre na jugoistoku Nigerije. Milijun ljudi ubijeno je u građanskom ratu od 1967. do 1970. koji se vodio između nigerijske vlade i separatista u Biafri. 

Pojačane su napetosti na jugoistoku proteklih mjeseci nakon optužbi da je paravojno krilo IPOBA, poznato kao Istočna sigurnosna mreža (ESN) sudjelovalo u sukobima s vojskom. 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 353 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com