Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
PRESS

Piše: Zlatko Pinter

O migrantskoj krizi u Bihaću
Zašutjeli 'mudraci' prožeti neograničenim 'humanizmom'

 
Sandra Benčić
 

 

PRESS: Komentar

 

 

 

U Bihaću i okolici izvanredno stanje.

 

Migranti su narušili mir ovog kraja, građani se okupljaju i protestiraju, došljaci se sukobljavaju s građanima, policijom i međusobno.

...

U izjavi za Novu TV (danas, 15. studenoga 2019. u 19,15 sati), gradonačelnik Bihaća ocijenio je stanje vrlo teškim i naglasio kako su migranti do sada napravili 1.500 krivičnih djela (pljački, fizičkih napada - pogotovu na ženske osobe mlađe životne dobi, upada u kuće itd.).

Još prije mjesec dana, isti čovjek (gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić) otvoreno je upozorio kako je "migrantska kriza na području Unsko-sanske županije dosegnula takve razmjere da se lokalne vlasti s njom više ne mogu nositi te je najavio kako će stoga vjerojatno biti poduzete radikalne mjere poput zatvaranja migrantskih kampova na tom području."

(Vidi: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/gradonacelnik-bihaca-dosta-je-ovako-vise-ne-moze-dogorjelo-je-do-noktiju-prestat-cemo-pomagati-migrantima-pustit-cemo-da-kriza-eskalira/9489503/)

 

Začudo, to kod nas ne izaziva nikakve reakcije, ponajprije od onih koji su do sada zastupali pro-migracijsku politiku, dokazujući nam kako je svako sprječavanje ilegalnih prelazaka državne granice "nehumano".

Čak štoviše, čini mi se da se u zadnje vrijeme u daleko manjoj mjeri nego ranije javljaju odlučna, otresita i elokventna Sandra Benčić i njezini suradnici iz Centra za mirovne studije koji samo što iz pašteta nisu iskakali. A baš bi zgodno bilo da se ovih dana zapute u Unsko-sanski kanton i Bihać i tamo iz prve ruke poduče građane kako su potpuno u krivu i da njihov odnos prema migrantima nije primjeren.

Možda ih samo treba "prosvijetliti" i stvari će se dovesti u red.

Ne znam što je zakočilo Benčićku i društvo, ali vidim kako već i Večernjak otvoreno piše o nasilju migranata, Nova TV također iznosi detaljne podatke o tomu, a i mnogi drugi mediji, što može značiti samo jedno: vrag je odnio šalu.

Jer, koliko jučer, stizale su nam prijetnje iz naše "vrle" Europe kako će nas kažnjavati za javno iznošenje "anti-migrantskih" stavova i "širenje ksenofobije", a sada isti mediji koji su zastupali ove stavove pišu i govore potpuno suprotno!

 

E, pa neka se sad svi ti "mudraci" prožeti neograničenim "humanizmom" (koji se prelama preko tuđih leđa), lijepo zapute na krizna žarišta - prije svega u Bihać i neka interveniraju na licu mjesta.

Da vidimo kako će se provesti.

 

Lako je na Hrvatima trenirati strogoću.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Zlatko Pinter

 

 

 

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 227 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com