Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Damire, za tebe je domoljublje nepoznata riječ, a tebi nepismeni novinaru otkrivam da je rat mnogim braniteljima bio poslodavac, ako nisi znao.
Vi koji pljujete po hrvatskim svetinjama - vi ste obične kukavice, nikakvi branitelji, nikakvi domoljubi
 
Jutarnji list

 

 

Piše: Željko Galović - Dida

 

 

„Čovjek koji nije hrabar ne može biti ni pošten, jer za poštenje su potrebne žrtve kakve kukavica ne može podnijeti, a potrebna je i velikodušnost koju on ne može razumjeti"

 

 

Vezano na neshvatljivo blaćenje branitelja nazovi novinara  Jutarnjeg, jedan branitelj napisao je komentar, a ja ću samo ponoviti: „Svaka ti čast Damire. Da nije tebe, ovog novinara i članka u Jutarnjem ne bih ni znao da sam lopov, da sam ja pokrao državu, a ne Todorići, Sanaderi, Kutle i ostali 'uzoriti' građani ove Lijepe tvoje koju si ti stvorio čišćenjem tračnica i ponekad vikendom uzevši pušku."

 

Bravo... Toliko gluposti u članku Jutarnjeg, u tako kratkom tekstu, nisam doista davno pročitao!!!

...

Dragi moj Damire, ovim svojim kukavičkim obraćanjem braniteljskoj populaciji, totalno krivoj adresi i trpanju u koš svih branitelja s ratnim profiterima, ukratko rečeno usrao si sto metara pruge i tri skretnice. Ma što sto metara, usrao si skretničara, prugu od Vinkovaca do Zagreba i sve skretnice!!! Nema te kemikalije koja to može oprati. Niti prugu niti tebe.

Doduše tebe niti ne treba prati jer kao takav bolje ostani prljav, bar znamo što si i tko si.

Neću tražiti razloge tvom „sranju“ na ime branitelja, to ostavljam tebi i tvom moralu i cijeni koju si izvisio na njemu. Nije Bog zna što cijena, niti moral. Pokušat ću ti pojasniti da uopće pojma nemaš.

Jednostavno podlegao si plaćenim rakijicama i slatkim riječima novinara s portala čija uređivačka politika, znajući njihov sastav novinara, koji ti ne znaš (sve do jednog bivši i sadašnji suradnici Udbe) ima za cilj ocrniti Domovinski rat. Jedino sveto u bliskoj nam prošlosti.

 

Kao prvo o čemu pojma nemaš jest činjenica da uopće ne znaš kada je nastao pozdrav „Za Dom spremni“, pa s tog naslova opravdavaš sebe i poginulog brata da niste ustaše. Pozdrav je nastao 1928. godine pri osnutku postrojbi pod imenom „Hrvatski domobran“. Dakle nema tu Pavelića, nema tu ustaša, samo domoljubni Hrvati. Zašto su osnovani neću ti pisati, nepoznata ti je riječ domoljublje.

No to tvoje neznanje me uopće ne čudi jer znam da su kao pružni radnici radili i rade osobe sa jako malo razreda osnovne škole. Poznam i one bez razreda. Jesi li i ti jedan od tih? Sigurno jesi. Neobrazovan i kao takav prava „roba“ za ove urbane rasiste s Jutarnjeg. Poštenim pružnim radnicima kapa do poda.

 

Damir MartinovskiDamir Martinovski

(Damir Martinovski)

 

Nadalje, uopće ne poštuješ žrtvu, pa makar to bio i tvoj rođeni brat.

Izgovaraš između svih gluposti i glupost da je ...“na žalost i njegovo ime upisano na toj nesretnoj ploči iz Jasenovca“...

Pitam te ja, gdje bi trebalo biti upisano njegovo ime ako je poginuo kao pripadnik postrojbe HOS-a? Pitam te ja gdje bi ta ploča trebala biti ako je poginuo na tom bojištu? Mislim da je to na djelu ljubomora!!

 

Brat je imao „muda“ ratovati od prvog dana i poznajući terene gdje su ratovali Hosovci ne čudi me činjenica da si „ratovao“ onako po potrebi. Malo preko vikenda. Subota popodne do nedjelje ujutro. Potom trk u udobnost kauča. Nema potrebe nekih muda pri čišćenju skretnica, samo dobro načuli uši da čuješ vlak. Naravno bez brlje i promila koji su bili najčešći razlog stradavanja skretničara. Za grijanje trebaš uzeti bundu, nikako brlju!!! Isprika stradalim skretničarima tuđom krivicom.

Potom nastavljaš siguran sam pod kojim promilom viška jer ti je novinar u kafiću platio brlju, na ime hrabrosti... “Poštovanje se ne stječe slovom zakona, nego stvarnim djelima“...

Kako sad tebi pojasniti, jer očito si već pod „parom“ da su branitelji ratovanjem stvarali djela. Znaš, to su ona djela oslobađanja teritorija tokom tjedana i tjedana, dok si ti u tim tjednima hodao prugom. Tamo na pruzi nije bilo niti televizije da vidiš ta djela.

Kada si došao k sebi, odnosno kad si se otrijeznio, evo slobodne Hrvatske.

 

A ti dva tri vikenda po ratištima.

Malo po Maloj Bosni, pa bjež' prema Jarmini, pa malo prema Ceriću, pa bjež' kući. Hebiga, svagdje se pucalo, ginulo se.  Ali očito si iz zamućenosti promilima mislio za one koje si vidio na televizijskim snimkama kako leže mrtvi da su pijaniji od tebe.

Pišeš ... “Jedino mi je krivo što ste uništili domoljublje u meni“... Ti si jedan obični kalkulator kukavičluka, nikakav branitelj, nikakav domoljub. Znam na desetke tisuća branitelja pa i puka narodnog koji i danas iznad svega ljube svoju Domovinu i da kojim slučajem ponovo netko „iskesi zube“ na nju odmah bi stali u obranu njenih granica. Da ti sigurno i neometano možeš hodati po pruzi, onako ugrijan brljom.

Pitam te jesi li uopće ikada imao u sebi žar zvanu domoljublje ili je to samo bilo poslije pete rakijice. Ima rakije ima domoljublja, nema rakije, nema domoljublja. Zapamti, netko tko iskreno voli svoju Domovinu nikada je neće prestati voljeti bio on pijan ili trijezan.

 

Da, i sastavni dio domoljublja je poljubiti zastavu svoje Domovine. Nema tu srama. Sjeti se na kninskoj tvrđavi predsjednika Franje Tuđmana. Nije krio svoje domoljublje, poljubio je zastavu. Tebi savjet: nemoj je niti ljubiti jer bi na tom mjestu izgorjela od tvojih alkoholnih para.

 

Za kraj

Ovaj tekst pročitaj negdje u ljeto iduće godine. Nemoj ovih dana jer je po Slavoniji trenutno sezona pečenja rakije. Nećeš vidjeti sva slova. Za razumijevanje uzmi nekoga obrazovanijeg koji ti može razgovijetno pročitati tekst i pojasniti.

Da kojim slučajem novinaru ne bih ostao dužan, poruka na njegovu totalno nepismenu zadnju rečenicu koja glasi: “... Damir, jedan od onih branitelja čiji se glas ne čuje, jer, nakon rata, nisu krenuli u bitku za privilegije, odlučni da svoju mirovinu zarade radom, a ne ratom“...

 

Kao prvo tebi nepismeni novinaru, rat je mnogim braniteljima bio poslodavac, ako nisi znao. Isto kao što je ovom Damiru bio poslodavac Hrvatske željeznice. Kao drugo, ta tematika zadire u radno, mirovinsko i druga prava, i mislim da je to za tebe preteška materija kada možeš napisati ovakvu misao i totalno neshvatljivu materiju. No ako te zanima materija oko radnog, mirovinskog i svih prava vezanih uz ova dva, pošalji na uredništvo upit, imamo mi i u sastavu uredništva i pravnike. Zamoliti ću gospodina da ti pojasni.

 

 

Pozdrav od autora.

 Foto: UCM

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Željko Galović - Dida

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Dida

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 236 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com