Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Mogu razumjeti s koliko žuči su branitelji dočekali četničkog vojvodu
Rezime Vučićevog posjeta RH: Došao "obrijani" četnik, otišao četnički vojvoda
 
Vučić

 

 

Piše: Željko Galović - Dida

 

 

Razgovor će se pokazati kao povijesna pogreška ako mi trenutnu srpsku politiku i njene aktere prihvatimo kao svoje prijatelje i shvatimo kao nekog tko bez fige u džepu sjedne za stol.

 

 

Možemo mi dan poslije pisati o posjetu predsjednika Srbije ovako ili onako, biti protiv ili za posjet, i isti uspoređivati s čašom i vodom. Nekomu je posjet čaša napola puna, nekomu je čaša napola prazna. Netko bi čašu odmah razbio. Kao pojavili se pritisci izvana, pritišće Amerika, tiska Rusija, Njemačka poručuje da Srbija ne smije „pobjeći“ u zagrljaj Rusiji. Ma svašta se pisalo zašto se morao dogoditi ovaj susret.

 

No pitanje je da li je tu čašu uopće trebalo uzimati danas i u ovakvom stanju odnosa dviju država?

...

Ako je trebalo radi ijednog branitelja koji je mučki ubijen ili zaklan od strane četnika, a koji još nije pronađen, sjesti i razgovarati, ja bih sjeo i s crnim vragom i razgovarao! Zašto onda ne bih i s četničkim vojvodom Vučićem koji trenutno obnaša ulogu predsjednika Srbije!

 

Sasvim je druga stvar da li taj četnik hoće ili neće pomoći

To nitko ne može znati dok se ne završi razgovor i osjeti u dogledno vrijeme efekte razgovora. Zato pustimo vremenu da pokaže „pravo lice“ četničkog vojvode. Je li Vučić „živi još u Glini“ ili je zakoračio u novi svijet, svijet poštivanja dogovora?

Moje skromno mišljenje ide na stranu da je Vučić još uvijek u Glini s njim i cijela trenutno vodeća politička garnitura Srbije, no kako sam napisao, pustimo vremenu neka pokaže pravo stanje stvari. Volio bih da se grdo varam u svojim procjenama.

Zbog toga ja nisam mišljenja da je prevelika pogreška što se razgovaralo.

 

Međutim, razgovor će se pokazati kao povijesna pogreška ako mi trenutnu srpsku politiku i njene aktere prihvatimo kao svoje prijatelje i shvatimo kao nekog tko bez fige u džepu sjedne za stol.

 

Neosporna je činjenica, za koju ima na stotine dokaza, da su ta 'gospoda' istinski neprijatelji hrvatskog naroda, koji glume svoje uloge. No još je važnija činjenica da će, nakon silaska s političke scene gubitkom izborne trke, ta ista politička garnitura još više i još žešće raditi na raznim "memorandumima", rovariti protiv Hrvata, pozivati se na sedamsto tisuća pobijenih Srba, buniti protiv kardinala Stepinca i što sve ne. Pitanje je tko će doći poslije njih na vlast? Možda Vulinova ili Dačićeva opcija ili neka normalna razgovorljiva?

Stoga svaki budući razgovor ako je ikako moguće treba „blagosloviti“ međudržavnim ugovorom. Taj papir bar za sada priznaje i Europska politika.

 

 

Ono što nas Hrvate mora više brinuti je nesuglasje naše politike, koje je Predsjednica pokušala opravdavati u svojim izjavama

Koliko god se trudila, nije uspjela naći suvisli razlog da tomu nije tako.

Trebamo li se upitati mora li tako prema van taj odnos i biti, jer neosporna činjenica je da su Kolindu izabrali i „izbacili“ kao svog kandidata trenutni „vlasnici“ fotelja na Markovom trgu koji su u tom nesuglasju!?!. Međutim, ona mora biti predsjednica svih Hrvata. Pa iz tog razloga za publiku kao „nategnuti“ odnosi nje i premijera.

Koliko god tražio opravdanja u toj činjenici ne mogu se oteti dojmu da su ipak za ovakvo stanje nesuglasja krive sve politike do sada koje su zaboravile donijeti strategiju vanjske politike naše Domovine. Namjerno ili ne, pitanje je svih pitanja!

 

Stoga mogu razumjeti s koliko žuči su branitelji dočekali četničkog vojvodu, dojučerašnjeg huškača srpskog naroda u borbi za  granice "velike" Srbije. Naravno da mogu shvatiti ogorčenje hrvatskog puka na Vučićevo negiranje činjenice da je u Glini promovirao veliku Srbiju.

Sasvim je razumljivo, shvatljivo nije, da „naši“ svakodnevni pljuvači po braniteljima i Domovinskom ratu najednom brane prosvjed koji je bio protiv dolaska Vučića. Apsolutno su shvatljive, opravdane nikako ne, riječi političkih 'marginalaca'.

 

Zašto?

Zbog činjenice dok god se naša politika, njeni trenutni i budući akteri budu prema našoj povijesti ponašali i istu doživljavali deklarativno a ne sadržajno i smatrali je bremenitom, do tada će politički 'marginalci' biti tema svih kamera, do tada će moći Hrvatskom hodati četnički vojvoda drsko se ponašajući nijekati istinu;

  • do tada će bošnjački predstavnik prijetiti ratom u Bosni i Hercegovini ako Hrvati zatraže u toj tvorevini svoj entitet,
  • do tada će vanjski utjecaji biti jači od naših želja, planova i poteza,
  • do tada će niže razredni „pikadori“, svjetske vucibatine i istrošeni političari moći nametati svoje ideje,
  • i do tada će Hrvatska biti arena i korida za nabijanje rogova hrvatskom narodu, politici i ekonomiji.

 

Zato draga naša Predsjednice, dragi naš premijeru, dragi naši političari i draga naša odnarođena politiko zapamtite što je napisao George Orwell:

„Onaj tko kontrolira prošlost, kontrolira budućnost. Onaj tko kontrolira sadašnjost, kontrolira prošlost“.

  

 

 Foto: DPCM/Srdjan Ilic/PIXSELL

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Željko Galović - Dida

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

 

Dida

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 295 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com