Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

KULTURA

SATIRA
Sad nam treba 'Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u 'Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa'
Ostavimo se crnog humora, u pitanju su ozbiljne stvari: Dalijin 'Start' propada (?) - zlo i naopako!
 
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

 

 

Kultura: SATIRA

 

 

 

Pukla bruka. Opet. U Hrvatskoj stalno neka bruka. Toga nam ne fali. Ali, nije ovo obična bruka, nego takoreći de luxe bruka, viša kategorija od obične bruke.

 

Naime, aktualna predsjednica "Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa" Nataša Novaković našla se u sukobu interesa u vrijeme kad je odlučivala o navodnom sukobu interesa potpredsjednice Vlade Martine Dalić (a vezano za Agrokor i tzv. grupu 'Borg'), jer je u Povjerenstvo došla iz HUP-a čiji je glavni financijer bio Agrokor. Dakle i gospođa Nataša je bila na jaslama Agrokora. Lijepo, nema što! Ima li koga da nije kus'o s te trpeze!?

Ali, to nije gospođu Natašu Novaković spriječilo da odlučuje u toj stvari.

...

I sad kad je Dalićka crno na bijelo čista i nije bila ni u kakvom sukobu interesa u vrijeme dok je bila potpredsjednica Vlade i obavljala posao vezano za Agrokor i njegovu konsolidaciju (jer tako proizlazi iz pravorijeka Upravnog suda), ispala frka.

No čini se kako je ovo tek početak. Nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti daljnji tijek događaja.

Evo, ja razbijam glavu time i razmišljam o mogućem rješenju od kad sam čuo za aferu i ugledao gospođu Natašu na malom ekranu.

I čini mi se da sam smislio.

Imam prijedlog za kojeg iskreno vjerujem kako ga je pametno promptno i bez odlaganja uzeti u obzir, a sastoji se u tomu da sad treba formirati "POVJERENSTVO ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA U 'POVJERENSTVU ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA'", a na čelo kojega se mora obvezno postaviti gospođu Daliju Orešković. Zašto? Glupog li pitanja! Pa zato što je to jedina osoba za koju će (skoro) svaki građanin ove zemlje ruku u vatru staviti da je nepotkupljiva. Ona je, kako bi se reklo, Eliot Ness ovog našeg doba, James Bond u krhkom tijelu dame, Robin Hood naših dana i kad na nešto krene…ne pušta (k'o pitbull). Sjećate se toga dok je bila šefica "PZOOSI" ("Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa") - kako je samo razvlačila ove "desničare" (Karamarka, Kolindu, Marića etc., etc.).

Što bi letjelo perje na sve strane kad bi Dalija ponovno utrčala na scenu (pod reflektore i kamere) i to kao glavna zvijezda s pozicijom SUPERVIZORA za odlučivanje o sukobu interesa (onih koji tobože odlučuju o sukobu interesa, a sami su u sukobu interesa) i bila u prilici "oplesti" po svojoj konkurentici koja joj je otela hladovinu i par desetaka tisuća kuna koji su sjedali svakog mjeseca redovito na konto - a ni za što, za mlaćenje prazne slame i lajanje na Mjesec.

Koji bi fajt bio! To bi vrijedilo pogledati.

Ma kakva Ronda Rousey, Amanda Serrano, Eredina Ordonez, Cynthia Calvillo, sve su to sitne ribe za našu Daliju i Natašu.

Pa još da je za tu prigodu nabaviti onaj bazen i smjesu za hrvanje u blatu - barem za prvih nekoliko rundi, poslije kako bude.

No, ostavimo se crnog humora. U pitanju su ozbiljne stvari.

Čujem da gospođi Daliji propada stranka.

"Start" nije uspio ni startati, a već unfall (rekli bi Nijemci).

Baš me nekako iznenadilo. Šokantno! Neočekivano! Užas! Uh! Ostadoh (skoro) bez teksta. Lovi me depra (da se poslužim rječnikom svojih juniora), u bedu sam. Totalno. Ajme, kud ću i što ću! A baš se htjedoh učlaniti! Jesam pogodio, k'o prstom u…

Ama, kako, zašto, otkud da "Start" propadne? Zlo i naopako! Ma ljudi moji, je li to mogućeeeeeee…!!! (rekao bi pokojni Delić).

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

A predsjednica stranke baš fina, prava dama, žena s karizmom, lijepo izgleda, linija savršena, kulturna, pristojna, smirena, elokventna, staložena, razumna, pametna, ne zalijeće se, pazi što govori, izbjegava sukobe, nenametljiva, načitana, samozatajna, domoljubna (!), voli Hrvatsku ("do koske") - njezinu himnu, zastavu posebno (osim ako nije s prvim bijelim poljem - ona priznaje samo službenu!), uz to "antifašistkinja" (M-2019), pa liberalka, pa socijaldemokratkinja, pa borac protiv kriminala, korupcije i nepravdi svih vrsta (ljuti), pa Zagrepčanka, pa… svašta još (tko će sve zapamtiti, ali sve pozitivno!), jednom riječju, sve predispozicije ima…sve prva liga, tip-top, na mjestu, klapa, mediji pri ruci, reflektori tu, javnost je svaki dan gleda po 10-15 puta na ekranima (najmanje), smiješi se s naslovnica, slušamo je na radiju, eno je i na plakatima (na izlozima, po trafikama, na panoima kraj autobusnih stajališta itd.), mi jadni sve čekamo (neki dan) hoće li u EU parlament…kad ono… na kraju, kiks.

Potonuće na EU izborima dovelo do osipanja i iz Predsjedništva "Starta" navodno zgibalo 5 članova ovog tijela (uh…) (ali, ostalo je dvoje-troje koji možda neće otići).

Ma da, kod nas ništa što je normalno i pozitivno ne uspijeva. Dok ne ideš u crkvu, ne slušaš Thompsona, nisi dobar s Lošom, nisi bio '91 na prvoj crti, ne voliš zastavu s prvim bijelim poljem i Tuđmana, ne napadaš Pupovca i LGBTIQ pokret, ne zarezuje te nitko ni 2%!

Koja je to nepravda!

Ruža, ona desničarka desničarska (koja radi sve to što ne treba - ide u crkvu, ne kritizira Lošu, sluša Thompsona, voli zastavu s prvim bijelim poljem i Tuđmana, bila na crti '91., govori i piše protiv Pupovca i LGBT pokreta) dobila 69.989 preferencijalnih glasova, a naša Dalija ni trećinu od toga (21.744), pa to je za poludit'!

U Kini je Dalija parirala HDZ-u (osvojila isti broj glasova! - čini mi se oko 30), u Indiji pobijedila - uvjerljivo (Indijci valjda mislili da je njihova, zbog imena i dobila svih 16 glasova), ne znam kako je prošla na Bahamima, Sejšelima, u Trinidadu i Tobagu, na Madagaskaru i na Ognjenoj zemlji, u Surinamu, Nauru, Tuvalu, na Makau - i jesu li ti glasovi uopće stigli, jesu li pribrojeni!? Tamo je imala najveće šanse i ako to nije pribrojeno, nisu čista posla!

Da sam na njezinom mjestu, u svim ovim zemljama bih od DIP-a pod hitno tražio ponovno glasovanje, s tim da promatrači iz "Starta" budu nazočni tijekom glasovanja i prebrojavanja glasova, na svim mjestima osim u Indiji (gdje se glasovanje ne bi ponavljalo, jer pobjeda je čista kao suza).

Eh, da je u ovim zemljama bila veća izlaznost birača (pa i u Kini i Indiji), sad bi nam Dalija bila ispred Ruže, uvjerljiva šampionka preferencijalne tekme u Hrvata, a ovako…

Opet sam skrenuo s teme. Započeo s "Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa u 'Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa'", a završio na egzotičnim otočkim plažama, ali, eto, šokirali me rezultati EU izbora i to što je Dalija ostala ispod crte - tropa (kako bi rekli kockari).

Skoro zaboravih.

Predstoji rasplet po pitanju sukobljavanja sukobljenog interesa, ali to će se rješavati nakon pomnog proučavanja pravorijeka Upravnog suda (najavila Nataša). I onda vjerojatno slijedi obračun - naročito ako dođe Dalija za supervizora.

Ali, nemojte, ne daj Bože da tko slučajno pomisli kako ja aludiram da će se naše dame (ekspertice za sukobljeni sukob sukoba interesa Dalija i Nataša) obračunavati šakama! Ma kakvi! Ja sam spominjao one cure koje se tuku u UFC, MMA i tko zna kojim sve još verzijama onako, metafore radi, da naglasim kako su obje odlučne krenuti u fajt s negativnim pojavama u društvu (kriminal, mito, korupcija, zloporabe položaja itd.).

One će, ako imaju neraščišćenih računa onako, fino, pristojno, demokratski i mirno to riješiti, na jednoj intelektualnoj, metafizičkoj razini (nedostižnoj za nas obične smrtnike), uz pomoć moždanih vijuga, pravilnika, paragrafa, članaka, alineja, navoda, činjenica, pretpostavki i improvizacija i u skladu sa svojim ideološkim i svjetonazorskim sklonostima i smjernicama nalogodavaca.

Pa kud puklo!

Čim sad Nataša riješi ovo oko Plenkovića (eto doš'o i on na red vezano za Agrokor - Agrokore, Agrokore, ne bilo te!), onda će valjda uzeti svoj predmet na red, odnosno, odlučit će sama za sebe je li ili nije bila u sukobu interesa vezano za Dalićku.

No, postavlja se pitanje bi li gospođa MOŽDA slučajno mogla biti u sukobu interesa ako odlučuje o vlastitom (eventualnom) sukobu interesa (gdje treba samu sebe saslušavati a moguće i kazniti na kraju - ako zaključi da su za to ispunjeni uvjeti)?

Upravo tu ja vidim šansu za našu Daliju i njezinu funkciju supervizora u svim predmetima koji se tiču mogućih sukoba interesa, pa čak i onih koji su vezani za mogući sukob sukoba sukobljenih interesa u okviru institucija koje se bave sukobom sukobljenih interesa!

Vama izgleda možda malo zamršeno i nerazumljivo, ali, nema što ona (Dalija) ne može! A što je najvažnije, nikad, ni pod razno, ni u jednoj situaciju i soluciji NE MOŽE ni teorijski, ni u snu sama biti u sukobu interesa, jer da može, kao da to ne bi znali u Kini, Indiji, na Bahamima, Sejšelima, u Trinidadu i Tobagu, na Madagaskaru, na Ognjenoj zemlji, u Surinamu, Nauru, Tuvalu, na Makau i kao da bi joj dali glasove!

Razmislite malo, publiko i doći ćete do istih zaključaka kao i ja.

Garant.

A sad, Start, idemo se pripremati za parlamentarne i predsjedničke izbore!

Razlaz!

 

 

 

 

 

Foto: 1. DPCM/bima-shop.hr

 

 Autor: Zlatko Pinter

 

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM. 

 

 

 

Satira

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 183 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com