Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Robna marka Colt jedan je od simbola Sjedinjenih Država

Česka Zbrojovka dovršila preuzimanje Colta

 
Colt

 

PRESS

 

 

Češka Zbrojovka postala je jedini vlasnik Colta, u poslu vrijednom 220 milijuna dolara, a bivši vlasnik Colta dobio je više od milijun dionica svog novog vlasnika.

 

Predsjednik uprave i generalni direktor Češke Zbrojovke Lubomir Kovarzhik rekao je da je spajanje strateška faza u razvoju obje tvrtke.

...

Prema Kovarzyku, to je potpuno u skladu sa strategijom češke tvrtke za oružje "da postane svjetski lider u proizvodnji malokalibarskog oružja i ključni partner za oružane snage".

Češka Zbrojovka lani je povećala profitabilnost za 10,2 posto na krilima aktivnog nastupa na zapadnim tržištima, a akvizicijom Colta očekuje da značajno jačanje svoje pozicije u Americi, jer očekuje narudžbe iz američkog vojnog i sigurnosnog aparata.

Postrojenja češke tvrtke za oružje, koja zapošljava oko 1.700 radnika, smještena su u Češkoj, Njemačkoj i SAD-u. Proizvodi lovno, sportsko i sve vrste vojnog malokalibarskog oružja.

Robna marka Colt jedan je od simbola Sjedinjenih Država. Američki dizajner Samuel Colt patentirao je 1835. i 1836. svoj poznati revolver s bubnjem u koji stane šest metaka. Coltov izum postao je omiljeno oružje onih koji su istraživali divlji zapad, pa su revolver počeli nazivati "osvajačem zapada". Bio je popularan među vojskom, šerifima i kaubojima. Najpoznatiji su modeli kalibra 38 i 45.

Tvrtku je osnovao Colt 1836. godine, a tijekom 179 godina svog postojanja proizvela je više od 30 milijuna komada revolvera, automatskih pušaka i pribora za njih, koji su popularni u cijelom svijetu.
Među njima su pištolj M1911 koji je razvio dizajner John Browning, a koji je američka vojska prihvatila 1911. godine i koji je i dalje u upotrebi, kao i automatske puške AR-15 i M16 koja je također u upotrebi.

No, Colt je 2015. godine bankrotirao nakon što je izgubio državne ugovore za opskrbu oružjem.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: EPA

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Vezani naslovi

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 180 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com