Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Ako Kolinda bude izabrana za predsjednicu, očekuje se da bude kritičnija prema odnarođivanju vlasti i da se distancira od HDZ-ova trenutnog ljevičarenja!

KOLINDA JE BOLJI IZBOR OD ZOKIJA

 
Predsjednički izbori

 

PRESS

 

 

Osim 5. siječnja, prvoga radnog dana demokracije u 2020. godini, pri njenom nas koncu čekaju novi parlamentarni izbori. Između ova dva radna demokratska dana za cijelu naciju, nekako s proljeća još je jedan - ne manje važan - dan unutarstranačkih izbora u HDZ-u.


Sva tri nabrojena izborna ciklusa itekako su međusobno povezana, a isto tako možemo povući poveznicu s njima trima u odnosu na nedavno održan prvi krug izbora za predsjednika/cu Republike Hrvatske održanima u prošlu nedjelju, 22. prosinca 2019, piše Slobodna Dalmacija.

...

Rezultati su poznati. Iako nije prošlo baš sve glatko kako su neki vrli analitičari i kvazianketari najavljivali, u drugi krug su se 'provukli' kao prvoplasirani Zoran Milanović, bivši premijer kojeg podupire 12, 13 ili tko zna koliko još stranaka i strančica lijeve provenijencije predvođenih SDP-om te aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na krilima HDZ-a i njihova dva, tri satelita kojoj je malo falilo da zaostane za nezavisnim kandidatom Miroslavom Škorom, koji je na kraju završio kao treći i tek ga je 2,2 posto glasova dijelilo od predvorja raja.

Međutim, treba post festum uočiti ono što je bitno nakon nedavnog održanog prvog kruga izbora kao i ono što se dogodilo na prethodnim izborima za Europski parlament 26. svibnja ove godine. Naime, aktualno upravljanje HDZ-om kojem je na čelu Andrej Plenković alias Plenki, proteklih godina označeno je paradoksalnim skretanjem ulijevo.

Rezultat su toga katastrofalni učinci na EU izborima, na kojima je HDZ osvojio samo četiri mandata koliko i grogirani SDP, koji je nakon toga ustao od mrtvih i evo je sada njihov kandidat Zoran Milanović ni kriv ni dužan favorit u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Na Plenkovića više ne trošim riječi, on je pročitana knjiga. Plenković se do kraja razgolitio kad je nametnuo Istanbulsku konvenciju svojim saborskim zastupnicima, za koju mu unatoč tzv. stranačkoj stezi nije u Saboru htjelo dignuti ruku petnaestak HDZ-ovaca.

Ni njegov zamjenik Milijan Brkić poznatiji kao Vaso nije puno bolji svat. Samo kvazikatolik i moralno suspektan lik koji 'prati' elektroničku poštu mlade političarke s kojom je zacijelo ljubovao - jer ga je, kako je poznato, žena ostavila zbog nevjere - može pozdravljat s 'Hvaljen Isus i Marija'. Bože sačuvaj!

I još da ima malo više pameti, onda ne bi vikao neka se dite vrati materi, već mater ditetu. Jer, HDZ se odnarodio, i zato je dio naroda glas dao Škori. A onom glavnom tajniku i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, zvanom Njonjo, dovoljna je kvalifikacija 808 preferencijskih glasova.

I za kraj: ako želite vraćanje Titove biste na Pantovčak, novi lex Perković po kojem se notorne udbaške nalogodavce sudski ne procesuira izvan Hrvatske gdje im dosad nitko nije sudio, ako želite da specijalci opet nasrću na hrvatske branitelje kao ono na prosvjednike u crkvi svetog Marka gdje se Zoran Milanović kao premijer nikad nije udostojio pojaviti na misi za Domovinu, onda birajte političara koji nije htio doći ni u Kolonu sjećanja u Vukovar gdje je pod okriljem noći postavljao ćirilićne ploče.

Kolinda je puno bolji izbor od Milanovića, no, i od nje se, ako bude izabrana za predsjednicu, očekuje da bude kritičnija prema odnarođivanju vlasti i da se distancira od HDZ-ova trenutnog ljevičarenja!

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: 1. Jutarnji list

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Slobodna Dalmacija / croexpress.eu

 

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 271 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com