Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

KULTURA

MOZAIK
"Popevke zanavek" podsjetit će na popularne kajkavske skladbe
53. Festival kajkavskih popevki

Zagorje

 

Kultura: Mozaik

 

 

 

Tradicionalna manifestacija Tjedan kajkavske kulture u prijestolnici Krapinsko-zagorske županije, Krapini, završava 53. Festivalom kajkavskih popevki.

 

Prvog dana Festivala, petak, 7. rujna'Popevke zanavek' podsjetit će na popularne kajkavske skladbe uz sjajne izvedbe Festivalskog orkestra i izvođača koji rado dolaze iz svih krajeva naše Domovine. Organizator je Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo.

...

Više od 2000 popevki prepoznatljivost su jednog od najstarijih hrvatskih festivala koji i ove godine otvara vrata novim sjajnim skladbama u subotu, 8. rujna kada je na programu večer 'Nove popevke'. Organizator Društvo za kajkavsko stvaralaštvo brine se da mladi izvođači osjete trajnu vrijednost kajkavštine. Festivalskim orkestrom dirigiraju Antun Tomislav Šaban i umjetnički direktor Festivala Siniša Leopold.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Siniša Leopold, umjetnički ravnatelj Festivala i Radovan Novina, član izvršnog odbora Festivala i Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina u emisiji Dobro jutro, Hrvatska  najavili su ovogodišnje izdanje krapinskog festivala, a Lucija Jelušić (Bele rože su cvele) i Bojan Jambrošić (Pod starim krovovima i Spomenek na naš breg) uz klavirsku pratnju Tonija Eterovića su i otpjevali popevke koje smo mogli upoznati na ranijim izdanjima Festivala. 

Lucija Jelušić je studentica glazbene akademije u Zagrebu, 'domača puca', Zagorka, iz Klanjca. Kao pobjednica festivala Prvi glas Zagorja Sveti Križ Začretje, prije nekoliko godina, stekla je pravo nastupa na Festivalu kajkavskih popevki i otad sudjeluje na njemu.

Bojan Jambrošić je član stalne postave festivalskih solista na Krapini, gdje redovito nastupa od 2011. godine.

 

 Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

Mozaik

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 295 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com