Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
KULTURA
MOZAIK

"Najlepša je domaća reč", "Zagreb je najljepši grad", "Zagorje moje tak imam te rad"...
NAJAVA (17. veljače): Drago Diklić u ozračju tambure

Drago Diklić

 

Kultura: Mozaik

 

 

 

Ove nedjelje, 17. veljače, u 20 sati u studiju Bajsić na zagrebačkom Prisavlju, održat će s koncert Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije (HRT) iz ciklusa U ozračju tambure.

 

Gost koncerta je Drago Diklić, hrvatski pjevač, glazbenik, skladatelj, kantautor i jedan od najznačajnijih predstavnika hrvatske zabavne i jazz glazbe. 

...

Drago Diklić svoje će vječne hitove predstaviti u novom ruhu uz Tamburaški orkestar HRT-a i maestra Sinišu Leopolda. Diklić je autor i izvođač originalnog opusa koji je iznjedrio neke od najprepoznatljivijih domaćih evergrina.

Jedinstveni šansonijerski stil Diklić njeguje još od 1950-ih kada je ponesen novostima u jazzu i zabavnoj glazbi počeo nastupati u Zagrebu. Mnoge njegove skladbe, među kojima su Najlepša je domaća rečZagreb je najljepši gradOpet si plakalaZagorje moje tak imam te radOprosti, volim te… postale su trajna vrijednost hrvatske glazbe i ušle u one legendarne pjesme koje mnogi ljudi bez oklijevanja nazivaju soundtrackom života, a nalaze put i do mlađih generacija. 

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Drago Diklić – Fiko, rođen je u Sinju (1937.), s roditeljima u Zagreb dolazi 1941. gdje u Trnju odrasta i provodi najveći dio svoga života. Vrlo mlad počinje svirati violinu, a s nepunih 5 već solist je u zboru društva 'Međimurci' i nastupa na tadašnjem Radio Zagrebu. 

Od 1954. počinje se baviti jazz i zabavnom glazbom pa od tada datiraju i prve snimke na Radio Zagrebu te prva izdanja gramofonskih ploča u produkciji 'Jugotona'. Dobitnik je brojnih festivalskih nagrada; Vjesnikove nagrade Josip Slavenski (1985.); Diskografske nagrade Porin za životno djelo (2011.); Nagrade Milivoj Körbler za životno djelo Hrvatskog društva skladatelja (2012.); Odličja Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića za zasluge u kulturi i mnogih drugih. Okušao se i kao glumac u filmu Blagajnica hoće ići na more i u nekoliko epizoda TV serije Drž'te lopova.

Čest je gost raznih radijskih i televizijskih emisija. Kao zaljubljenik u bridge – najljepšu intelektualnu sportsku igru, objavio je prvu knjigu o bridgeu u nas Bridge igra i sport, čime ta igra kao svjetski i olimpijski sport dobiva veliki broj novih sljedbenika. 
  
Skladbama koje bude nostalgiju, ali i radost, legendarni glazbenik sada će pridodati novu dimenziju – aranžmane za Tamburaški orkestar HRT-a. Posebna gošća koncerta bit će Renata Sabljak, poznata pjevačica i glumica, članica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. 

Ulazak na koncert je slobodan uz prethodnu najavu na broj telefona 01/634 4969.

 

 Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

Mozaik

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 213 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com