Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
MORH

"Hrvatska vojska pokazala je još jednom kako je uvijek spremna nesebično pomoći našem narodu kada je to potrebno"

 
Ministar Banožić posjetio vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku
 

 

PRESS

 

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admirala Roberta Hranja posjetio je u petak, 22. siječnja 2021. godine pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

 

Nazočnima se uvodno obratio zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec, nakon čega su zapovjednik 93. krila, pukovnik Krešimir Ražov i zapovjednik Središta za obuku HRZ-a „Rudolf Perešin“, brigadir Goran Huljev održali prezentacije o radu 93. krila i Središta za obuku.

...

Tom prigodom, ministar Banožić je uputio čestitku povodom 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93, posebno se zahvalivši onima koji su u njoj sudjelovali. Također je zahvalio pripadnicima HRZ-a na doprinosu i predanom radu tijekom 2020. godine naglasivši kako je u njoj bilo dosta izvanrednih situacija i događaja kao što su pandemija koronavirusa, potres koji je pogodio Zagreb te razorni potres koji je najteže pogodio i razorio Sisačko-moslavačku i okolne županije.

“Hrvatska vojska je u saniranju svih tih izvanrednih situacija dala ogroman i nemjerljiv doprinos, a posebno se to odnosi na vas zrakoplovce, pilote i tehničare, koji ste sudjelovali u transportu bolesnika iz Sisačko-moslavačke županije, prijevozu COVID pozitivnih bolesnika te hitnom transportu pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji su sudjelovali u izvlačenju naših građana zarobljenih ispod ruševina. Hvala vam na tome! Hrvatska vojska pokazala je još jednom kako je uvijek spremna nesebično pomoći našem narodu kada je to potrebno”, rekao je ministar obrane.

Ministar je istaknuo i doprinos pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u protupožarnoj sezoni te rekao kako je Vlada RH početkom siječnja ove godine usvojila Prijedlog programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini.

Kao strateške i ključne projekte Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ministar je istaknuo višenamjenski borbeni avion te opremanje helikopterima Black Hawk, naglasivši pritom i važnost ulaganja u ljudske potencijale. Rekao je kako je sigurnost pilota i letenja apsolutni prioritet, a prisjetio se i četvorice pilota koji su nas napustili u 2020. godini.

Na kraju posjeta ministar se još jednom zahvalio svima na trudu i zalaganju te poželio puno uspjeha u radu u ovoj godini.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 371 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com