Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
ZSS

28. godišnjica pogibije pripadnika specijalne postrojbe HV-a bojnika Nenada Mataka - Mehe

 
ZSS
 

 

PRESS

 

 

Pripadnici Zapovjedništvo specijalnih snaga, predstavnici općine Starigrad Paklenica te Udruge ratnih veterana 84. gardijske bojne Termiti, u petak, 12. ožujka 2021. proveli su hodnju na Velebitu do spomen obilježja pogibije pripadnika specijalne postrojbe HV-a bojnika Nenada Mataka – Mehe, čime su ujedno obilježili 28. godišnjicu njegove pogibije.

 

Polazna točka bila je u mjestu Veliko Rujno gdje je u crkvi „Majke Božje“, služena Sveta misa za sve sudionike hodnje, koju je predvodio vojni kapelan pater Mirko Vukoja. Na završnoj točki hodnje Račabuša, koja je ujedno i mjesto pogibije bojnika Mataka, pripadnici postrojbe, obitelji i ostali odali su se počast paljenjem svijeća.

...

Za pripadnike ZSS-a osim dostojanstvenog odavanja počasti ova hodnja bila je i provjera njihovih sposobnosti i tjelesne spremnosti.

Bojnik Nenad Matak – Meho dragovoljac je Domovinskog rata, od 5. studenog 1990. pripadnik je specijalne postrojbe MUP-a RH Rakitje, a osnivanjem Zbora narodne garde prelazi u 1. gardijsku brigadu Tigrovi. U kolovozu 1991. godine postao je pripadnik Specijalne postrojbe GS HV-a. Ranjen je u akciji oslobađanja Gornjeg Zemunika. Poginuo je 14. ožujka 1993. godine prilikom izviđanja terena na Velebitu.

Nastavak prisjećanja na njegovu žrtvu je u subotu 13. ožujka 2021.na groblju Belafuža u gradu Zadru gdje će se položiti vijenci i zapaliti svijeće na njegovom posljednjem počivalištu.

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 385 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com