Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 

PRESS

HV

"Nakon trideset godina s ponosom se sjećamo tih dana, neka Vam ti trenutci budu trajno nadahnuće i primjer kako se voli, čuva i brani domovina Hrvatska"

30. obljetnica oslobođenja požeške vojarne

 

30. obljetnica oslobođenja požeške vojarne

 

PRESS

 

 

 

Izaslanik ministra obrane RH Marija Banožića, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale u Ministarstvu obrane Ivan Jušić, sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice oslobođenja požeške vojarne i Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije koji je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije održan u petak, 17. rujna 2021. godine.

 

Obilježavanje je počelo misom u kapeli sv. Ivana Krstitelja u požeškoj vojarni koju je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Volarić. Na Trgu 123. brigade u Požegi kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega je mimohod pobjednika, branitelja i građana od spomen obilježja hrvatskim braniteljima krenuo prema Vojarni 123. brigade Hrvatske vojske.

...

Izaslanik ministra obrane RH Marija Banožića, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale Ivan Jušić čestitao je svim hrvatskim braniteljima Požeško-slavonske županije njihov dan i prisjetio se svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Zahvalivši im na doprinosu na svemu što su učinili tijekom Domovinskog rata, Jušić je istaknuo iznimnu važnost oslobađanja požeške vojarne početkom rata za samu Požegu, čitav požeški kraj i cijelu Hrvatsku. Naglasio je kako je danas ta ista vojarna mjesto na kojem se školuju i obučavaju mladi pripadnici Hrvatske vojske, nasljednici hrvatskih branitelja.

Zapovjednik vojarne 123. brigade HV pukovnik Miroslav Zelenika čestitao je 30. obljetnicu oslobođenja vojarne i Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije istaknuvši: “Nakon trideset godina s ponosom se sjećamo tih dana, neka Vam ti trenutci budu trajno nadahnuće i primjer kako se voli, čuva i brani domovina Hrvatska”.

 
 

Foto: HV/ G. Mažar


Autor: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 220 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com