Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
GOMBR

"Pokazali ste da ste časni nasljednici pobjedničke tradicije i da vjerno slijedite primjer naših branitelja, koji su nam svima pokazali kako se i s kolikom ljubavlju brani i čuva Domovina"

 
GOMBR
 

 

PRESS

 

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić uputio je u četvrtak, 1. travnja 2021. godine čestitku povodom 14. obljetnice ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade.

 

Čestitka ministra obrane:

Dragi pripadnici Gardijske mehanizirane brigade,
s posebnim poštovanjem i ponosom čestitam vam 14. obljetnicu ustrojavanja brigade. Gardijska mehanizirana brigada nastala je na temeljima koje su tijekom Domovinskog rata svojom hrabrošću i nesebičnom žrtvom postavile legendarne gardijske brigade koje su bile dio ključne udarne snage u pobjedničkim operacijama, štit i ponos u obrani Domovine od velikosrpske agresije. Spomen na njihove uspjehe i povijesne pobjede čuvate upravo vi, u čijem sastavu se nalaze bojne koje nose imena Tigrova, Gromova, Pauka i Vukova.

Svojim dosadašnjim pristupom i radom u okviru dodijeljenih vam zadaća, pokazali ste da ste časni nasljednici pobjedničke tradicije i da vjerno slijedite primjer naših branitelja, koji su nam svima pokazali kako se i s kolikom ljubavlju brani i čuva Domovina. Našim poginulim braniteljima pripadnicima legendarnih brigada vječna hvala i slava jer njima dugujemo najviše.

Želim vam mnogo uspjeha u radu i provedbi vaših zadaća zaštite suvereniteta i cjelovitosti Republike Hrvatske, u razvoju i održavanju sposobnosti za sudjelovanje u međunarodnim vojnim operacijama kao i spremnosti i sudjelovanju u pružanju pomoći civilnim institucijama kojih je nažalost u proteklom razdoblju bilo podosta, od poplava i požara do razornih potresa i pandemije koronavirusa. Uvjeren sam kako ćemo, upravo vođeni primjerom naših branitelja, uspješno odgovoriti na sve izazove koji budu pred nama.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 357 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com